Яндекс.Метрика Проверка тиц
МЕНЮ САЙТА
ПЕРВЫЕ БЛЮДА | ГАРНИРЫ | МЯСНЫЕ | РЫБНЫЕ | ИЗ ПТИЦЫ | ИЗ МОРЕПРОДУКТОВ | ИЗ СУБПРОДУКТОВ | ЗАКУСКИ ГОРЯЧИЕ | ЗАКУСКИ ХОЛОДНЫЕ |САЛАТЫ | ПИЦЦА | БУТЕРБРОДЫ | БЛИНЫ И ОЛАДЬИ | ДЕСЕРТЫ | ТОРТЫ | НАПИТКИ |

ГАРНІР З ЧЕРВОНОЇ СОЧЕВИЦІ

Написано 13 Лютий, 2017 в категории ГАРНИРЫ


А чи часто ви готуєте сочевицю? Давайте сьогодні приготуємо її разом як гарнір, адже вона дуже корисна. Вибираючи сочевицю, пам’ятайте, що червона сочевиця готується швидко і практично завжди добре розварюється, її зручно використовувати при приготуванні супів пюре, наприклад. Темна сочевиця готується значно довше, при цьому має абсолютно інший смак і відмінно “тримає свою форму”. Зелену ж сочевицю частіше використовують при приготуванні салатів. Сьогодні готуємо смачний і корисний гарнір з червоної сочевиці.

Для приготування гарніру з червоної сочевиці вам буде потрібно:

100-150 г червоної сочевиці;
100 г м’ясного або овочевого бульйону;
2 помідори;
1 головка ріпчастої цибулі;
1 морква;
1-2 зубчики часнику;
1 ст. л. рослинного масла;
2 гілочки чебрецю (тільки зелень);
сушений розмарин, куркума, чорний мелений перець, перець чилі, червона паприка, сіль – за смаком.

Цибулю нарізати півкільцями, моркву натерти на тертці. Додати до овочів трохи рослинного масла і пасерувати їх 2-3 хвилини на середньому вогні.



Сочевицю промити і замочити на 3-5 хвилин.



На помідорах зробити надрізи і опустити їх в окріп на 2-3 хвилини. Потім видалити шкірку і нарізати дрібними кубиками.



Додати помідори в пасированого моркви і цибулі і тушкувати ще 3 хвилини.



Додати до овочів сочевицю, м’ясний бульйон, сіль, перемішати, тушкувати ще 2 хвилини.



Часник пропустити через прес і додати до сочевиці, додати зелень чебрецю, сушений розмарин, куркуму, перець чилі, червону паприку, чорний перець, перемішати. Гасити ще 5-7 хвилин на повільному вогні.



Подавати червону сочевицю як окрему страву або як гарнір до м’ясних або рибних страв.

Напишите свой комментарий:

Вы должны войти для комментария.