Яндекс.Метрика Проверка тиц
МЕНЮ САЙТА
ПЕРВЫЕ БЛЮДА | ГАРНИРЫ | МЯСНЫЕ | РЫБНЫЕ | ИЗ ПТИЦЫ | ИЗ МОРЕПРОДУКТОВ | ИЗ СУБПРОДУКТОВ | ЗАКУСКИ ГОРЯЧИЕ | ЗАКУСКИ ХОЛОДНЫЕ |САЛАТЫ | ПИЦЦА | БУТЕРБРОДЫ | БЛИНЫ И ОЛАДЬИ | ДЕСЕРТЫ | ТОРТЫ | НАПИТКИ |

ЛАЗАНКИ

Написано 13 Лютий, 2017 в категории ЗАКУСКИ ГОРЯЧИЕ


У білоруській кухні лазанки відомі з ХVІ століття. Основа цієї смачної страви – шматочки тіста з пшеничного, житнього або гречаного борошна, так що білоруські лазанкі і італійську лазанью можна вважати родичами. У Білорусі квадратики (трикутники) з розкачане крутого тіста варили і заливали смаженим салом з цибулею, в пост – перемішували з тертим маком або розім’ятими ягодами. Крім того, лазанки запікали в горщиках з м’ясом чи капустою, гасили зі сметаною.

Для лазанок:

мука
вода
сіль і цукор за смаком
рослинна олія

Для начинки:

70 г свинячої копчено-вареної грудинки
100 г мисливських ковбасок
1 середня цибулина
рослинна олія
50-70 г вершків
50 г тертого твердого сиру
приготування:

Тісто для лазанок схоже на пельменное. У просіяного гіркою борошні зробити виїмку, додати сіль і цукор, трохи рослинного масла для еластичності і, поступово доливаючи воду, замісити тісто, поки воно не стане “твердим” і пластичним.

Розкачати тісто завтовшки 1-1,5 мм, нарізати ромбами. Якщо дозволяє час – дати заготівлях висохнути при кімнатній температурі, якщо часу мало – підсушити в розігрітій до 100-120 ° С духовці. Лазанки відварити в підсоленій воді 5-7 хвилин.

Тим часом приготувати начинку. Грудинку нарізати кубиками й обсмажити, поки не почне витоплюється жир. Додати дрібно нарізану цибулю, продовжуючи пасерувати до золотистого кольору, покласти гуртки ковбасок і смажити ще 3-4 хвилини.

До готової начинки додати відварені лазанки з невеликою кількістю води, в якій вони варилися, вершки і сир, згасити, постійно помішуючи. Коли сир стане тягучим – зняти з плити, викласти на тарілку і прикрасити зеленню.

Лазанки можна подати і запеченими. Для цього в керамічний горщик викласти шарами відварені лазанки і начинку, додати вершки, посипати сиром і поставити в духовку підрум’янитися до золотистої скоринки.

Напишите свой комментарий:

Вы должны войти для комментария.