Яндекс.Метрика Проверка тиц
МЕНЮ САЙТА
ПЕРВЫЕ БЛЮДА | ГАРНИРЫ | МЯСНЫЕ | РЫБНЫЕ | ИЗ ПТИЦЫ | ИЗ МОРЕПРОДУКТОВ | ИЗ СУБПРОДУКТОВ | ЗАКУСКИ ГОРЯЧИЕ | ЗАКУСКИ ХОЛОДНЫЕ |САЛАТЫ | ПИЦЦА | БУТЕРБРОДЫ | БЛИНЫ И ОЛАДЬИ | ДЕСЕРТЫ | ТОРТЫ | НАПИТКИ |

СМАЧНА ПАСКА

Написано 17 Квітень, 2017 в категории ТЕСТО И ХЛЕБ,ТОРТЫ

Для початку потрібно приготувати опару. Підігріти половину молока (я підігріла все) і розчинити в ньому дріжджі. Додати 2 ст. л. цукру і частину борошна (можна просіяти). Я муки поклала на око, тісто має бути по консистенції, як густа сметана. Залишити опару на 3-4 години в теплому місці. Я залишила на підвіконні, на який якраз світило сонце.


Ось так виглядає опара десь через 3 години. Головний показник її готовності- вона повинна почати опадати. Ізюм замочити в ХОЛОДНОЇ воді. Підігріти молоко, що залишилося (якщо ви залишали частину). Вершкове масло розтопити. Я заздалегідь залишила його в кімнаті, щоб воно розм’якшилися і швидше втопилося.

Яйця з жовтком збити міксером разом з двома видами цукру (я відразу додала і солі). Збивати потрібно не сильно, просто, щоб вони добре розмішати. З родзинок злити воду, кілька разів промити і просушити. Незважаючи на те, що він замачивался в холодній воді, він розм’як дуже добре і зовні був схожий на замочений в окропі.

Додати до опари залишився молока (якщо ви не додав його відразу, як я), розтоплене масло, яєчна маса (я масло змішав з яйцями для зручності). Ретельно перемішати. Додавати частини просіяного борошна. Її може знадобитися менше 1 кг, тісто має бути густим, але ще дуже в’язким. Тепер додати родзинки, ще раз вимішати ложкою. Залишити в теплі десь на 2 години. Тісто сильно зростає, тому краще відразу перекласти в ємність побільше.

Тепер формочки для пасок щедро змастити олією. Нам завжди більше подобалися маленькі пасочки, щоб на кожній штучці можна було спробувати і глазур, і присипку, тому я використовую формочки для кексів і трохи більше багаторазові формочки з фольги. Тісто розкласти десь на 1/2 формочок. У мене воно злегка лип до рук, я хотів трохи додати борошна, але мама порадили її не додавати, щоб тісто було більш ніжне. Вона сказала, що краще руки присипати борошном або змастити рослинним маслом (мені більше сподобався варіант з маслом). Я ще трохи змащувала маслом саме тісто. Тепер потрібно з тіста як би видути булочки. Я, на жаль, не змогли тут зробити фото, але для цього потрібно стиснути тісто кулак однієї руки і через отвір вийняти булочку. Тісто розкласти десь на 1/2 формочок. Поставити на расстойку на 20-30 хвилин. Краще відразу підготувати і іншу партію, тому що паски випікаються досить швидко.

Випікати паски в розігрітій духовці до готовності (я відразу пекла при сильнішій температурі, а потім зменшувала).

Для глазурі в охолоджений білок (у мене він стояв пару годин в морозилці) додати маленьку щіпку солі і збити в 1/2 склянки цукру. Цукор вводити, коли білок буде дуже пишним. Потрібно його додавати потроху, не перестаючи збивати. Я дуже переживала, що глазур у мене не вийде (просто я завжди погано збиваю білки), але мама мене заспокоїла, сказавши, що це зовсім інша технологія і в цьому випадку просто не може такого бути, щоб не вийшло! Якщо чесно, я все-таки занадто поступово додавала цукор, і в підсумку він у мене витрачався не весь (оскільки глазур вже була дуже густий і додавати ще цукор вже не було потрібно).

Готові паски остудити, змастити глазур’ю і присипати кондитерської посипкою. Приємного апетиту і Христос Воскрес!

інгредієнти
На 0,5 порції:
400 мл молока
300 г цукру + 2 ст. л.
7 яєць + 1 жовток
50 г сухих дріжджів (столова ложка з гіркою)
250 г вершкового масла
3 пакетики ванільного цукру (30 г)
7 г солі (3/4 ч. Л.)
100 г родзинок (мама сказали, що краще дрібний)
1 кг борошна
Для обмазки пасок:
1 білок
0,5 склянки цукру

Напишите свой комментарий:

Вы должны войти для комментария.