БУЖЕНИНА

Запечене м’ясо чудово прикрасить будь-який святковий стіл. Апетитна і ніжна буженина припаде до смаку всім, хто покуштує ласий шматочок. Пропоную вам один з моїх улюблених варіантів приготування буженини.

Продукти
М’ясо свине (1 кусок) – 700-1000 гр.
Морква – 1 шт.
Часник – 1 головка
Паприка – 0,5 ч.л.
Мускатний горіх – 0,5 ч.л.
Чорний молотий перець – за смаком
Сіль – за смаком

Покроковий рецепт

Крок №1
Моркву очистимо, помиємо і поріжемо невеликими кубиками, приблизно розміром близько 1-1,5 см.

Крок №2
Часник очистимо, помиємо і розріжемо кожний зубчик навпіл.

Крок №3
Кусок м’яса помити, обсушити паперовим рушником і ножем зробити глибокі прорізи, які нашпигуємо кусочками часнику і моркви.

Крок №4
В маленькій тарілочці змішаємо всі спеції: сіль, чорний мелений перець, паприку, мускатний горіх і добре перемішаємо.

Крок №5
Отриманою сумішшю спецій натріть з усіх боків шматок м’яса. Потім візьміть нитка (звичайну швейну або кулінарну) і обтягніть нею м’ясо з усіх боків, щоб при смаженні воно не розвалювалося, а тримало форму.

Крок №6
М‘ясо покладемо в рукав для запікання, який зафіксуємо з обох сторін зав’язками. Відправимо м’ясо в рукаві в розігріту до 180 градусів духовку на 2 години.

Крок №7
Подавати буженину можна як в гарячому, так і холодному вигляді.

Всім смачного!