ескалоп

Ескалоп готується так само, як відбивна або шніцель, але без яйця і панірування.
Свинячу вирізку, нарізаємо скибочками поперек волокон, товщиною близько двох сантиметрів.
Скибочки відбиваємо м’ясним молотком, до товщини в 0,5 см. Перчимо і солимо.
Тертий часник змішуємо з декількома ложками оливкової олії і ложкою лимонного соку. Цією сумішшю змащуємо м’ясо і даємо йому хвилин п’ять – помаринувати.
Сковорідку краще брати чавунну, з ребристим дном. У неї додаємо рослинне (оливкова) олія і по чайній ложці свинячого жиру і вершкового масла.
Сковорідку сильно нагріваємо.
З м’яса, серветкою, видаляємо надлишки часнику, щоб не пригорає. М’ясо викладаємо на сковорідку і смажимо, по три, чотири хвилини з кожного боку. Ребра, на сковорідці, дадуть на м’ясі красиві смужки.
Ескалоп подають з гарніром – рис, картопля, макарони, каші, або з овочами – свіжими або маринованими.
М’ясо можна полити соусом з масла, лимона і часнику.

Свиняча вирізка, в залежності від порцій – 500 гр. – 1 кг.
Рослинне або оливкове масло – 150 гр.
Масло вершкове та свинячий жир – по 1 чайній ложці
Лимон – половинка
Часник – 2 – 4 зубці
Приправи – за смаком.