ГУЛЯШ

Для приготування гуляшу годиться будь-яке м’ясо – свинина, яловичина, баранина. Головне використовувати м’якоть, без жив і надлишків жиру.
М’ясо сполоснути, порізати на невеликі шматочки, додати спеції – сіль і перець і смажити в сковороді, майже до готовності.
Потім додати дрібно порубаний ріпчасту цибулю і пару ложок борошна, трохи протушкувати.
Приготоване м’ясо викласти в каструлю або казанок. Залежно від кількості м’яса, додати 2 – 4 склянки води, а краще бульйону (м’ясного або овочевого). Додати томатну пасту, лаврушки і перець горошком. Каструлю або казанок, накрити кришкою і поставити на малий вогонь. Гасити, годину – півтори.
За пару хвилин до готовності перевірити на сіль і перець, а так само на густоту.
Якщо занадто густо, додайте бульйону, якщо дуже рідко, додайте борошно або вершки і прокип’ятіть.
Так само, за пару хвилин до готовності можна додати свіжу, дрібно порізану зелень.
Гуляш підходить до будь-яких гарнірів – картопляне пюре, макарони, різноманітні каші.

М’ясо (м’якоть) – 1 кг.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Паста томатна – 1 – 2 ст. ложки
Борошно – 2 – 3 ст. ложки
Бульйон або вода – 3 – 4 склянки
Соняшникова (оливкова) олія – 3 – 4 ст. ложки
Спеції – на смак.