КОКТЕЙЛЬ «ПІНА КОЛАДА»

Практично кожна людина, навіть незнайомий з барним мистецтвом, хоча б раз у житті чув про смачний і освіжаючий коктейль Піна колада. Цей напій зустрічається в алкогольній карті багатьох барів і клубів, і користується особливою популярністю серед жінок.

Дослівно «Pina colada» перекладається як «відфільтрований ананас», і це не дивно, адже до складу дивовижного і приємного на смак коктейлю входить ананасовий сік. В даний час існує дві варіації – алкогольна Піна колада і безалкогольна. Другий варіант за смаковими характеристиками майже не відрізняється від першого. Він такий же апетитний, солодкий.

О історіі

Досі між істориками ведуться суперечки про походження коктейлю Піна колада. Згідно з найпоширенішою версією, напій був створений в середині 1950 років барменом Рамоном Марерро, який працював у барі «Beachcomber», розташованому в Пуерто-Ріко. Марерро близько трьох місяців експериментував з різними компонентами, намагаючись створити ідеальний напій, який привернув би нових відвідувачів. Друга версія говорить, що творцем Піна Колада був співробітник ресторану «Ла Бараччіна» – Рамон Мінгота, який пропонував клієнтам схожий за складом коктейль. Правда, слава йому так і не дісталася, в офіційному списку IBA (Всесвітня асоціація барменів) авторство Піна Колада належить Рамону Морерро. До речі, в список коктейль був включений ще в 1961 році, а 1978 році в Пуерто-Ріко було встановлено меморіальну дошку, що зробило коктейль національної гордістью.

Безалкогольний коктейль Піна колада

Коктейль Піна колада безалкогольний досить простий у приготуванні. Процес приготування не займе багато часу і буде підвладний навіть недосвідченій господині. Як відомо, в класичний алкогольний варіант напою входить ананасовий сік, ром, кокосове молоко, лід і шматочок ананаса для прикраси. Безалкогольна Піна колада має на увазі виключення алкогольної складової, при цьому смак і технологія приготування не міняються.

Інгредієнти:
* 90 мл свіжого ананасового соку;
* 30 мл кокосового молока або вершків;
* лід;
* часточка ананаса для прикраси.

Дуже важливо, щоб ананасовий сік був натуральним, пакетовані нектари зіпсують смак коктейлю. Замість соку можна використовувати консервований ананас в сиропі, але потрібно перевірити, чи не віддає сироп металічним присмаком. Для коктейлю застосовують не тільки сироп, а й ананаси, їх ретельно подрібнюють за допомогою блендера. Кокосове молоко в нашій країні днем ​​з вогнем не знайдеш, якщо тільки в великих гіпермаркетах. Його можна замінити кокосовими вершками жирністю 14-30%

Приготування:
Професіонали готують Піна колада в шейкері, в домашніх умовах це можна здійснити блендером. Збивати компоненти бажано у два етапи. Перший – всі компоненти, виключивши лід; другий – з льодом до утворення кремоподібній однорідної консистенції. Подають Піна колада в келиху Харрикейн, край якого прикрашають часточкою ананаса.