КОМПОТ З ГРУШ З МЕДОМ І ІМБИРОМ

Цей дово-компотик підходить для міжсезоння, в той час коли можна захворати.

РЕЦЕПТ:

1
Груші поріжте на скибочки, видаліть серцевинку. Скибочки залийте соком лимона і перемешайте.

2
Імбірь почистіть і поріжте на тонкі пластини. В 3 л. тепленької води розченіть мед. Додаємо бадьян з імбирем. Суміш доводемо до закипання. Помішуйтедо розчинення меду.

3
Положіть скибочки груш в сироп і потоміть 5-6 хв.

4
Банки з кришками “обдаєте” кипятком, для того щоб вони підігрілися. Налийте компот у банки, трошки більше ніж на 1 см. від краю.  Постукайте банками по столу, для видалення повітряних бульбашок. Горлишко банок протріть серветкою змоченою у горілці. Банки закрийте кришками.

5
У велику кастрюлю положіть решітку. Банки поставте на решітку, так щоб не доторкались. Налийте в кастрюлю гарячої води, щоб банки закрити по «плічка». Доводим до кипіння. Закриваєм кришками і пастеризуєм.
Банки об’ємом 1 л – 25 хв.,
700-800 мл – 20 хв.,
400-500 мл – 15 хв.

ІНГРЕДІЄНТИ

4 великі груші
300 г меду
2 см свіжого кореня імбіря
2 зірочки бадьяна
6 ст. л. лимонного соку