КОТЛЕТИ

Котлети краще готувати з двох видів м’яса – пісної яловичини і жирної свинини.
Для приготування котлет, спочатку в молоці або воді замочуємо м’якуш білого хліба або батона.
Мите м’ясо, ріжемо шматками і перемелює на м’ясорубці.
Ріпчасту цибулю також перемелює або дрібно нарізаємо кубиками.
У перемелене м’ясо додаємо мочені хліб, цибуля, яйце, спеції за смаком. Все добре перемішуємо.
Готовий фарш, крім перемішування, треба добре відбити – кому фаршу, кілька разів сильно кинути об стіл. Таким чином фарш позбутися зайвої повітря, стане більш еластичним і не буде розвалюватися під час ліплення і смаження.
З перемішаного і відбитого фаршу формуємо котлети.
Сильно розігріваємо сковороду з рослинним маслом (можна додати трохи вершкового).
Сформовані котлети, обвалюють у борошні або панірувальних сухарях і кладемо на розпечену сковорідку.
Смажимо, хвилин по п’ять з кожного боку. Потім, ще раз перевертаємо, накриваємо кришкою і дожаріваем ще хвилини три. Перше обсмажування дасть корочку, що вбереже котлети від витікання соків, а друге доведе до готовності.
Котлети підходять до будь-якого гарніру – різні каші, макаронні вироби, картопля відварна (пюре) або смажений, овочевий салат.

Яловичина пісна – 0,5 кг.
Свинина жирна – 0,5 кг.
Ріпчасту цибулю – 2 шт.
М’якуш хліба або батона 200 – 300 гр.
Молоко або вода – 200 гр.
Свіжі яйця – 2 шт.
Рослинна (оливкова) олія – 3 – 4 ст. ложки.
Спеції – за смаком.