МЕКСИКАНСЬКИЙ СУП З КРЕВЕТКАМИ

Гострий суп з креветками – рецепт традиційної мексиканської кухні. Якщо ви прихильник цієї кухні, в якій жодна страва не обійдеться без перцю чилі, тоді рецепт мексиканського супу саме для вас.

Продукти (на 3 порції)
Ріпчаста цибулька  (дрібненько нарізана) – 1/2 стакана
оливкова або соняшникова олія –  – 1 ст. л.
Мука пшенична – 1 ст. л.
Бульйон з курки – 1 стакан
Вершки ( жирні 33%) – 1/2 стакана
Порошок перцю чилі – 1 ст. л.
Кумин мелений – 1/2 ч. л.
Коріандр мелений – 1/2 ч. л.
Креветки – свіжі (середні – чищені) – 250 г
Сметана жирна – 1/2 стакана
Петрушка, порізане авокадо

Приготування супу з креветками:

1. У сотейнику ( великому ), розігріваємо масло і висипаємо цибулю. Смажимо і помішуємо, до м’якого стану. Потім додаємо часничок і готувати близько 1 хв. Посипаємо цибулю і часник борошном, добре розмішати. Залити вміст сотейника бульйоном, додати вершки, порошок чилі, кумин і коріандр. Довести масу до кипіння. Зменшити вогонь і варити, не накриваючи кришкою сотейник, близько 5 хвилин.

2. Креветки порізати шматочками і викласти в сотейник, готувати близько 5 хвилин, до рожевого кольору креветок. У велику миску налити сметану і поступово ввести в неї 1/2 склянки гарячого супу, розмішати, а потім вилити цю всю масу в сотейник з супом. Розігріти суп на слабкому вогні, не доводячи до кипіння.

Подавати суп з креветками в порційних тарілках, прикрасивши листочками петрушки і шматочками авокадо.