ВІДБИВНА КОТЛЕТА

Відбивні котлети найкраще робити зі свинини, але можна і з телятини або курятини.
Беремо свинячу вирізку, обмиваємо і нарізаємо плоскими шматочками, товщиною 1,5 – 2 см.
Нарізані скибочки, солимо і перчимо, змащуємо тертим часником і даємо постояти хвилин п’ять (замість перцю можна використовувати гірчицю).
Беремо дві тарілки. В одній збиваємо одне або кілька яєць (в залежності від кількості скибочок), в іншу насипаємо кілька ложок борошна.
Приправлені скибочки, відбиваємо молотком для м’яса, до товщини 0,5 см.
Потім, відбите м’ясо, мачає в борошно і потім в збите яйце. Кладемо на добре розігріту сковорідку з олією (рослинним або оливковою).
Відбите м’ясо не потребує тривалого приготування. З цього, щоб не пересушити, смажимо з кожного боку не більше двох хвилин – до утворення рум’яної скоринки.
Відбивні можна подавати як і з овочами, так і з різноманітними гарнірами – рис, макарони, картопля.

М’ясо свиняче – 0,5 – 1 кг.
Курячі, свіжі яйця – 1 – 2 шт.
Борошно – 2 – 4 ст. ложки
Масло (рослинна, оливкова) – 3 – 4 ст. ложки
Часник – 2 – 3 зубчики
Спеції за смаком.