ВІВСЯНИЙ КИСІЛЬ

Покроковий рецепт

Крок 1
Всипте вівсяну крупу в чисту трилітрову банку і залийте 2 л теплої (36-38 °С) питної води. Додайте пророщене зерно і ретельно перемішайте. Накрийте банку рушником і залиште при кімнатній температурі на 6-8 год. Одночасно зріжте з хліба скоринку і залиште на той же час – підсихати.

Крок 2
Добавте в банку скоринку житнього хліба, поламану на кілька частин, знову накрийте і залиште на добу.

Крок 3
Приберіть хліб. Процідіть вівсяну масу через сито, з силою віджимаючи крупу. Отримана маса – концентрат вівсяного киселю. Вона може зберігатися в холодильнику 6-7 днів.

Крок 4
Що би приготувати кисіль, розведіть концентрат питною водою в співвідношенні 1: 2,5 і прогрівайте на середньому вогні, помішуючи, поки кисіль не почне закипати. Вимкніть вогонь, накрийте кисіль кришкою і дайте постояти 5 хв. Подавайте з медом і сухофруктами.

ІНГРЕДІЄНТИ

700 г вівсяної крупи
скоринка з половини буханця простого житнього хліба
велика жменя пророщеного вівсяного зерна
мед і сухофрукти для подачі