КОРИСНІ ЧАЇ

Гарячий журавлиний чай і марокканський м’ятний чай – дуже гарні для осені та зими. Напої ці готуються просто, з доступних продуктів плюс вельми ефективні в боротьбі з сезонною нудьгою і  простудою.

ІНГРЕДІЄНТИ

Горячій журавлиний чай
500 мл води
200 г журавлини
1,5 ст. л. цукру
сок 1 апельсина
палочка кориці
8 бутонів гвоздики

Марокканскій м’ятний чай
500 мл води
2 ч. л. зеленого чаю
4 свіжі гілочки мяти
60 г цукру

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ

КРОК 1
Горячий журавлиний чай
Журавлину перебрати, вимити і протерти в миску через сито.
Перекласти в полотняний або марлевий мішечок і віджати сік.
Журавлину макуху покласти в сотейник, залити водою і довести до кипіння.
Відвар процедіть.

КРОК 2
Добавте в відвар віджатий журавлинний сік, сік апельсина, гвоздику, корицю і цукор.
Перемішати і дати настоятися, 1 год.
Процідити і підігріти на середньому вогні.
Додавати в свіжозаварений чай по смаку.

КРОК 3
Марокканскій м’ятний чай
Заваріть зелений чай.
М’яту вимити, відокремити листочки від стебла.
Покласти листочки м’яти і цукор в другій чайник і залити окропом.
Дати настоятися, 5 хв.

КРОК 4
Через дрібне ситечко перелити зелений чай в м’ятний настій і перемішати.
У високі склянки покласти по 1 гілочці м’яти, влити гарячий чай.