РІЗНОБАРВНА МАРИНОВАНА ЦИБУЛЯ

Фантастична ідея, так замаринувати цибулю, щоб всі забули про м’ясо!
Ароматна, різнокольорова цибуля буде прикрасою будь-якого столу!
А шашлик з такою цибулькою стане ще смачнішим!

Продукти
Цибуля ріпчаста – 3 шт.
*
Для “рожевого” і “жовтого” кольору:
Буряк – 1 шт.
Куркума – 1 ст. ложка
Цукор – 2 ст. ложки
Сіль – 1 ч. ложка
Вода – 40 мл
Оцет винний червоний – 70 мл
Олія рослинна – 5 ст. ложок
*
Для “білого” кольору:
Цукор – 1 ст. ложка
Сіль – 0,5 ч. ложки
Вода – 20 мл
Оцет винний білий – 35 мл
Олія рослинна – 2,5 ст. ложки
Зелень сушена (петрушка, кріп і цибуля) – за смаком

Покроковий рецепт

Крок №1
Подготовляємо продукти для маринування цибулі до шашлику.

Крок №2
Ріпчасту цибулю нарізаємо кільцями.

Крок №3
Обдаємо цибулю окропом, щоб вийшла гіркота, і відразу зливаємо.

Крок №4
Готуємо маринад для “кольорової” цибулі: у воді (40 мл) розчиняємо цукор і сіль, додаємо оцет і рослинну олію.

Крок №5
В першу баночку складаємо третину нарізаної цибулі, перекладаючи його шматочками буряка.

Крок №6
Заливаємо половиною приготованого маринаду.

Крок №7
В залишившийся маринад добавляємо куркуму.

Крок №8
Во другій баночці заливаємо маринадом з куркумою другу частину цибулі.

Крок №9
Для “білої” цибулі (решти цибулі) готуємо окремий маринад з білим винним оцтом (або, наприклад, з яблучним) і сушеної зелені.

Крок №10
Баночки вструшуєм і залишаємо цибулю в маринаді настоюватися в холодильнику мінімум на 1-2 години.

Крок №11
Красива маринована цибуля готова!

Смачного!