ЗБИТЕНЬ З ЖУРАВЛИНИ

Збитень – старовинний російський безалкогольний або слабоалкогольний напій. За кілька століть його рецепт майже не змінився. Основні компоненти збитню – мед і прянощі.

ІНГРЕДІЄНТИ

200 г ЖУРАВЛИНИ
1 л. питної води
2 ст. л. меду
2 бутона гвоздики
1 паличка кориці
щіпкаа меленого мускатного горіха

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ

КРОК 1
Журавлину перебрати, ретельно вимити. Опустити на 2-3 хв. в киплячу воду. Відкинути на дуршлаг.

КРОК 2
Ягоди перекласти в каструлю, розім’яти товкачем. Влити воду, додати спеції і швидко довести до кипіння. Відвар процедіть.

КРОК 3
Добавте мед і дати настоятися 2 години.
Пити холодним або прогрітим.