ШНІЦЕЛЬ

Шніцель можна готувати з будь-якого м’яса, головне використовувати вирізку.
М’ясо нарізати тонкими пластинами, обов’язково поперек м’ясних волокон і легенько відбити (менше ніж на відбивні)
Готові шматки перчити і солити на свій смак.
Потім, м’ясо при трусити в борошні, мокнути в збитий яєчний кляр і густо панировать в сухарях.
Смажити треба на добре прогрітій сковорідці, з великому кількістю жиру, або оливкової олії, змішаного з вершковим.
Смажити, по обидва боки по дві хвилини, до хрусткої і золотавої скоринки.
Готові шніцелі викласти, на застелений пергаментом деко, і при температурі 90 – 100 градусом, хвилин п’ять довести в духовці.
Подавати зі свіжими або обсмаженими овочами, рисом або картоплею.

М’ясна вирізка – в залежності від порцій
Яйця – 1 – 2 шт.
Свинячий жир або оливкове масло – 100 -150 гр.
Масло вершкове – 30 – 40 гр.
Борошно – 2 – 3 ст. ложки
Сухарі панірувальні – 4 – 6 ложок