СТЕЙК ГОВЯЖИЙ

Молоду яловичину (телятину), нарізаємо стейками, сантиметрів по три товщиною.
М’ясо солимо і перчимо на смак і кропимо оливковою олією.
На плиті добре розігріваємо чавунну сковорідку для стейків – ребристе дно, дасть гарний малюнок.
Стейки, постійне в приправах хвилин п’ять, можна викладати на сковороду.
Смажимо, по дві хвилини, з кожного боку. Якщо любите м’ясо більш просмажене, переверніть ще по разу і до смажте по хвилині.
У невеликому сотейники розтопіть шматочок вершкового масла, киньте в нього розрізаний зубчик часнику і невелику гілочку розмарину.
Готовий стейк викладіть на тарілку, трошки змастіть оливковою олією, накрийте і дайте постояти хвилин п’ять.
Потім, м’ясо поріжте пластинками по 1,5 – 2 см., Полийте олією з часником і розмарином.
Змішайте, що залишився після смаження м’ясний сік з чайною ложкою лимонного соку, і так же полийте м’ясо.
Подавати з рисом або овочами.

Молода яловичина600800 гр .
Оливкова або ж соняшникова олія150 гр .
Вершкове масло20 гр .
Часник1 зубчик
Розмаринмаленька гілочка
Лимонний сік1 чайна ложка
Перець і сільна свій смак